İçeriğe geç

Açtı Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir

Aç kelimesinin zıttı nedir?

Bütün bu bilgiler ışığında inceleyecek olursak “aç” kelimesinin zıt anlamlısı “tok” kelimesidir.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Acmak kapatmak eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Bu bağlamda “cesur-korkak, açan-kapatan, kolay-zor, kaybeden-bulucu, zengin-fakir, aç-tokat” gibi zıt anlamlı sözcüklere örnek verebiliriz.

Acı zit anlami nedir?

Belki de en keskin tatlardan biri olan acının zıttı, bu tat duyusunun zıt kavramıdır. Acı kelimesinin zıttı “tatlı” kelimesidir.

Açtı zıt anlamlısı nedir?

Aç kelimesinin birden fazla anlamı olduğu gibi birden fazla zıt anlamı da vardır. Bunlar; kapak, örtü, örtü ve tok olarak sıralanabilir.

Bölmenin zıt anlamlısı nedir?

Bir bölme veya sınır çizgisinin tersi – kesişim, bağlantı, dikiş, ek yeri, dikiş. 1 Temmuz 2022Bir bölme veya sınır çizgisinin tersi – kesişim, bağlantı, dikiş, ek yeri, dikiş.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Koyu.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Koyu.Daha fazla öğe…•27 Mart 2023

4.sınıf zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Zıt anlamlılar, birbirine zıt anlamlarda olan kelimelerdir. Ancak bu tanım, Türkçedeki her kelimenin zıt bir anlamı olduğu anlamına gelmez. Zıt anlamlılar genellikle zarf veya sıfat olan kelimelerde görülür.

Evetin zıt anlamlısı nedir?

hayır – Olumsuz cümlelerde anlamı yoğunlaştıran, evet kelimesinin zıttı olan kelime.

Renklerin zıt anlamı olur mu?

Renk çemberinin iki zıt ucundaki renkler birbirinin zıttı olarak ifade edilir. Bu renklere tamamlayıcı veya çelişen renkler de denir. Çemberde görebileceğiniz gibi kırmızı ve yeşil zıt renklerdir. Aynı şekilde sarı ve mor renkler de zıt renkler olarak ifade edilir.

Kötünün zıttı nedir?

Ve eğer “daha kötü” kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi” olacaktır. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.16 Şubat 2020Ve eğer daha kötü kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi”dir. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.

Kapattı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Bu nedenle, kapalı kelimesinin birçok zıt anlamı vardır. “Kapalı” kelimesinin zıt anlamı “açık”tır. Bağlama göre, Açık (veya openED). 18 Şubat 2023 Bu nedenle, kapalı kelimesinin birçok zıt anlamı vardır. “Kapalı” kelimesinin zıt anlamı “açık”tır. Bağlama göre, Açık (veya openED).

Sertin zıttı nedir?

Genel olarak, sert kelimesinin zıttı basitçe zayıf olabilir. Sert kelimesinin zıttı ise yumuşaktır.5 Ocak 2020Genel olarak, sert kelimesinin zıttı basitçe zayıf olabilir. Sert kelimesinin zıttı ise yumuşaktır.

Erkek zit anlami ne?

Man kelimesinin zıttı woman kelimesidir. “Man” ve “woman” kelimeleri iki zıt kelime olarak bilinir.

Ucuz zıt anlamı nedir?

Pahalı kelimesi ucuz kelimesinin zıt anlamlısıdır. Örnek cümle: Bu gezi bizim için çok pahalıydı.

Bana 15 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Koyu.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Koyu.Daha fazla öğe…•27 Mart 2023

Aç kelimesinin iki farklı anlamı nedir?

Türkçede “tok” kelimesinin zıttı olan “aç” kelimesi en çok kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime, uzun süredir yemek yememiş ve midede yiyecek kalmamış durumları anlatır. Ayrıca aç kelimesi mecazi anlamda doymak bilmeyen insanları tanımlamak için sıfat olarak kullanılır.

Açık zıt anlamlısı nedir 4 harfli?

Dolayısıyla “açık” sözcüğünün orijinal anlamıyla ele alındığında zıt anlamlısı “kapalı” sözcüğüdür.

Aç eş anlamlı kelimesi nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Yapan Escort